Το "κουπόνι"

Δημοσίευση: 13.09.2011, 11:28
Τελευταία Ενημέρωση: 13.09.2011, 15:25

Στην ομιλία του από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, προσπαθώντας να μας πείσει, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες αν είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας σαν χώρα, διέψευδε ταυτόχρονα τον εαυτό του, ανακοινώνοντας στόχους, που είχε ανακοινώσει από το ίδιο βήμα πριν ένα χρόνο! Παράλληλα, εξαγγέλθηκε άλλο ένα χαράτσι, διαψεύδοντας για πολλοστή φορά προηγούμενες εξαγγελίες της κυβέρνησής του, ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν. Πέρα όμως και πάνω απ’ όλα αυτά, αφήνοντας για λίγο τα περί πατριωτισμού και περνώντας με "ανώδυνη" ρητορική ευκολία στην κοινωνική αλληλεγγύη, έριξε τη βόμβα μεγατόνων, λέγοντας: "Βασικός μου στόχος σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο: Να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα"!

Τι ανακοίνωσε δηλαδή μ’ αυτή την αναφορά του ο πρωθυπουργός; Ότι θα έχει πετύχει το στόχο του, αν σε σε μια 4μελή ή 5μελή ή πολύτεκνη οικογένεια εργάζεται ένα από τα μέλη της! Με λίγα κι απλά λόγια, ότι η ανεργία που ήδη καλπάζει, σύντομα θα εκτιναχθεί στο υψηλότερο σημείο και τουλάχιστον οι τρεις στους τέσσερις έλληνες θα είναι άνεργοι!
Αν αυτό δεν σημαίνει χαμένες θυσίες του ελληνικού λαού, τότε τι σημαίνει;
Αν αυτό δεν σημαίνει πτώχευση, τότε τι σημαίνει; 
Κι από ποιους πόρους θα αντληθεί η κοινωνική αλληλεγγύη που επικαλέστηκε;
Με τα προγράμματα κατάρτισης των ανέργων και με ένα κουπόνι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, που θα καλύπτει τα έξοδα του καταρτιζόμενου; Και οι άνεργοι των 40 ή 50 ετών με δυο παιδιά; Που θα δουλέψουν; Στις ελάχιστες επιχειρήσεις που θα υπάρχουν σε λίγο στη χώρα μας; 
Η εξαγγελία, όχι μόνο δεν "αλάφρωσε" τους έλληνες, αλλά κατέδειξε τι ακόμα τους περιμένει!
Ίσως, όσο κι αν κάποιοι σπεύσουν να το χαρακτηρίσουν ως απλοϊκό ή λαϊκίστικο, ότι θα στέκονται στην ουρά με ένα κουπόνι για ένα πιάτο φαΐ!

 

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΤΣΕΡΗΣ έγραψε: 08/10/2011
ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΤΕ !!!ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ.Η ΔΑΝΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΒΗΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ? ΩΣ ΠΟΤΕ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΛΙΚΙΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ? ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , Η Η ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΒΛΕΠΕ TV , KAI ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ?ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ?ΠΩΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ?ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΑΣΘΑΙ ΟΙΚΤΡΑ !!!!! Η ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ , ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 109


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.