Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας προϊόντων παρεμπορίου στη Νάξο

Δημοσίευση: 22.07.2014, 12:57
Τελευταία Ενημέρωση: 23.07.2014, 15:36

Σε τέσσερις συλλήψεις και κατάσχεση εκατοντάδων προϊόντων παρεμπορίου προχώρησε το πρωί της Τρίτης 22/7 η αστυνομία σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποίησε μετά από καταγγελίες επαγγελματιών που είχε δεχθεί ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου. Κατασχέθηκαν πάνω από 7.824 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες τα προϊόντα παρεμπορίου που κατασχέθηκαν είναι εκτιμώμενης αξίας πώλησης άνω των 15.000 ευρώ...
Τα κατασχεθέντα προϊόντα πριν φορτωθούν στο φορτηγό για τον σκουπιδότοπο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά από παρακολούθηση που είχε προηγηθεί μετά από καταγγελίες επαγγελματιών, εντοπίστηκαν από το τμήμα Ασφάλειας Νάξου, οι πρωτεργάτες της διακίνησης παρεμπορίου σε παραλιακές περιοχές της Νάξου, Άγιο Προκόπιο, Αγία Άννα, Πλάκα, που μετά τη σύλληψή τους ακολούθησε και η κατάσχεση εκατοντάδων προϊόντων παρεμπορίου που είχαν.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νάξου όπου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Για τα προϊόντα παρεμπορίου συντάχθηκε πρωτόκολλο καταστροφής τους και μεταφέρθηκαν λίγο αργότερα στο σκουπιδότοπο.

Τα προϊόντα ήταν, γυαλιά ηλίου (382), μανταλάκια για ξαπλώστρες (3500) βραχιόλα χεριού - ποδιού (216), ενδύματα (198), ασημένια κοσμήματα, φακοί, διάφορα αξεσουάρ, βαλίτσες, φακοί λέϊζερ (18), βαφές μαλλιών (12), κολιέ με ξύλινες χάντρες (243), κολιέ ασημένια (29), βραχιόλια ασημένια χεριού-ποδιού (25),  δερμάτινα βραχιόλια (168), πλαστικά βραχιόλια (675), βραχιολάκια με κλωστή (2.160), κουβάρια κλωστές (12), βραχιόλια ξύλινα χειρός (15), ασημένια δαχτυλίδια (31), ασημικά λαιμού (85), ξυλόγλυπτα περιδέραια (70), κομπολόγια διαφόρων τύπων (20), σακίδια πλάτης (4).

Όπως δήλωσε στο Naxos News, ο υπεύθυνος παρεμπορίου του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Γιάννης Τσολάκης, η όλη επιχείρηση έγινε με μυστικότητα και χωρίς να υπάρξουν φαινόμενα, κυνηγητού ή σύλληψης σε δημόσια έκθεση.

Επισημαίνει ακόμη, ότι είναι η μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων παρεμπορίου που έχει κατασχεθεί στη Νάξο, που αν διετίθεντο πάρα πολλοί επαγγελματίες του νησιού θα επλήττοντο οικονομικά.

Τη συνέχιση των προσπαθειών του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κατά του παρεμπορίου, επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Βαγγέλης Στρατούρης, που εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη μεθοδική και αποτελεσματική επιχείρηση της αστυνομίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: β.κ. έγραψε: 23/07/2014
Συγχαρητήρια!Τώρα θα πλουτίσουν όλοι οι έμποροι στη νάξο!Τί κι αν μας τ`αρπάζει το κράτος από παντού; Τί κι αν ο κόσμος δεν τα`χει για να ξοδέψει; Τί κι αν ανοίξουν τεράστιες πολυεθνικές στην νάξο; Μπράβο τζιμάνια του εμπορικού! Ξανά συγχαρητήρια!!!Το πρόβλημα ήταν οι φουκαριάρηδες οι μπαγκλαντεσιανοί!Βρε ούστ,κομπάζετε κιόλας, γλύφτες και προσκυνημένοι!

Ο αναγνώστης: ΑΑΑΑΑΑΑΑΝΩΝΥΜΟΣ έγραψε: 22/07/2014
ΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΑΙΜΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙΑΣ ΚΑΟ ΟΧΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΥΡΙΟΙ.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 65


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.