Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Γιορτή Φάβας στη Σχοινούσα

Δημοσίευση: 08.07.2014, 00:53
Τελευταία Ενημέρωση: 08.07.2014, 01:37

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε στη Σχοινούσα το βράδυ της Δευτέρας 7 Ιουλίου για 3η συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή της Φάβας, που διοργάνωσαν οι παραγωγοι Φάβας, οι επιχειρηματίες του νησιού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σχοινουσιωτών. Μεταξύ άλλων, στη μεγάλη γιορτή των παραγωγών Φάβας, παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Νίκος Μαϊτός και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ, Κώστας Βερνίκος (Φωτο)...

Το παραδοσιακό γλέντι, που πραγματοποιήθηκε κάτω από τα μεγάλα δέντρα του προαύλιου χώρου του σχολείου, ξεκίνησε γύρω στις 21.30 και περιελάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα ζωντανής μουσικής με παραδοσιακά τραγούδια και χορό.



Ο καταξιωμένος Νίκος Οικονομίδης από τη Σχοινούσα (βιολί), η Κυριακή Σπανού (τραγούδι), ο Αργύρης Ψαθάς (λαούτο) και ο Παναγιώτης Βέργος (σαντούρι) θερμήνευσαν αγαπημένα Αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια.

Ο κόσμος γλέντησε χορεύοντας και φυσικά γεύθηκε τοπικές λιχουδιές και σπιτικές συνταγές φάβας και άλλων εδεσμάτων συνοδευμένα από κρασί και ρακή.



Στην έναρξη της εκδήλωσης όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την καλλιέργεια και την παραγωγή της Σχοινουσιώτικης φάβας, γνωστής με το όνομα <<κατσούνι>> (λόγω του σχήματος του φυτού).



Υπενθυμίζεται, ότι η ποικιλία αυτή κέρδισε την πρώτη θέση στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κυκλάδων που έγινε στη Σίφνο το Σεπτέμβριο του 2012.

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 137


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.