Μ.Σακέλλης: Το κράτος δεν έχει αντιληφθεί τη σημασία της ακτοπλοΐας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 24.04.2014, 16:04
Τελευταία Ενημέρωση: 25.04.2014, 01:40

Το μεγάλο αριθμό επιβατών, που αγγίζει τα 14,5 εκ., και εξυπηρετήθηκαν την προηγούμενη περίοδο από την ακτοπλοΐα, στις περισσότερες γραμμές με ιδιαίτερα καλές συνθήκες, που για τις Κυκλάδες είναι άριστες αφού εξυπηρετούνται σε ποσοστό 100% με πλοία ηλικίας μέχρι 10 ετών, επισήμανε ο πρόεδρος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) και διευθύνων σύμβουλος της Blue Star Ferries, Μιχάλης Σακέλλης από τη Νάξο...

... κατά την ημερίδα που διεξήχθη την Πέμπτη για την ακτοπλοΐα-άγονες γραμμές.

Ο πρόεδρος των ακτοπλόων, επικεντρώθηκε στο γεγονός, ότι το κράτος δεν έχει αντιληφθεί τη σημασία της ακτοπλοΐας για την ανάπτυξη της χώρας.

Κάνοντας επιγραμματική αναφορά στα προβλήματα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα στις Δυτικές Κυκλάδες, στο Βόρειο Αιγαίο και σε άγονες γραμμές, σημείωσε, το ίδιο επιγραμματικά, ότι "θα πρεπει να τα κοιτάξουμε’.

Ο πρόεδρος των ακτοπλόων, υπογραμμίζοντας ότι η ακτοπλοΐα είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τους νησιώτες, αλλά και για τον τουρισμό, αφού η πλειοψηφία των 14,5 εκ. επιβατών που εξυπηρετήθηκαν ακτοπλοίκώς το 60% ήταν έλληνες και ξένοι τουρίστες, σημείωσε ότι και ο ίδιος σαν πρόεδρος του του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) απέτυχε να επικοινωνήσει στους κρατικούς φορείς ότι χωρίς την ακτοπλοϊα δεν θα καταρρεύσουν μόνο τα νησιά, αλλά και ο τουρισμός.

Ευθύνες γι αυτό απέδωσε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και σε κρατικούς φορείς, λέγοντας χαρακτηριστικά, "είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι".

"Δεν μπορούμε να μιλάμε αυτή τη στιγμή πώς θα πάρουμε σωστά μέτρα, όταν η ίδια η κυβέρνηση και το κράτος δεν έχει καταλάβει τη σημασία της ακτοπλοΐας για τα νησιά μας και για τον τουρισμό της χώρας μας", σημείωσε ο κ. Σακέλλης.

Καυτηριάζοντας τη μη ανταπόκριση του κράτους ώστε να μειωθεί το κόστος των ναύλων, με βάση τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί, είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι μιλάει σαν πολίτης: "Μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια".

Ο πρόεδρος των ακτοπλόων, έκλεισε, επαναλαμβάνοντας, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει αντιληπτή από το κράτος η σημασία της ακτοπλοΐας για την ανάπτυξη της χώρας.

Δείτε στο Βίντεο την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΕΝ



Διαβάστε επίσης: Γ.Δεκαβάλλας για ακτοπλοΐα: Νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ομηρίας

Απουσίασαν οι δήμαρχοι από την ημερίδα στη Νάξο για την ακτοπλοΐα-άγονες γραμμές

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Μικροκυκλαδίτης έγραψε: 24/04/2014
Κύριε Σακέλλη,όλα όσα μας λέτε,ας πούμε ότι έχετε το μεγαλύτερο δίκιο.Όμως θα θέλαμε να μας πείτε,γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε εφαρμόσει τον νόμο, στην έκπτωση του 50% για τις μετακινήσεις των κατοίκων των μικρών νησιών;Παρότι είστε και ο πρόεδρος των ακτοοπλόων,την συγκεκριμένη έκπτωση την κάνετε γαργάρα εδώ και αρκετά χρόνια,ενώ όλες οι άλλες εταιρείες την αποδίδουν κανονικά.Σας ευχαριστούμε πολύ για την εξαίρεση,μα είμαστε πολύ λίγοι για να πλουτίσετε!!! Ο ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΑΔΙΤΗΣ

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 114


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.