Τα πληρώσαμε για να ..."σαπίζουν" στο λιμάνι της Νάξου;

Δημοσίευση: 23.11.2013, 12:25
Τελευταία Ενημέρωση: 23.11.2013, 13:52

Η συνέπεια, η μεθοδικότητα και το νοικοκύρεμα, μπορεί να αποτελούν το τρίπτυχο της μόνιμης "επωδού" των εκπροσώπων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όμως η πραγματικότητα... άλλα αποδεικνύει! Η συντήρηση και η επιμέλεια πριν έλθει η διάβρωση και γίνουν επικίνδυνα δημόσια κτήρια, είναι γνωστό ότι είναι ανύπαρκτα στοιχεία στην πρακτική του δήμου και τα παραδείγματα πολλά! Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να μην πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό, όμως αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο για την προχειρότητα με την οποία γίνεται η διαχείριση υλικών, που έχουν πληρωθεί με δημόσιο χρήμα...

...και σε λίγο χρόνο πολύ πιθανό να χρειαστεί να ξανα-πληρωθούν, αφού κανείς δεν μεριμνά για την αποθήκευση και προστασία τους από τη διάβρωση, που ήδη έχουν υποστεί!

Πρόκειται για τα περιβόητα κάγκελα, που αγοράστηκαν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κώδικα ISPS (International Ship and Port Facility Security) στο λιμάνι Νάξου με σκοπό να στήνονται κατά μήκος του του δρόμου που οδηγεί στον κεντρικό προβλήτα και να αποτελούν το διαχωριστικό πλέγμα οριοθέτησης πεζόδρομου.

Με την ευκαιρία, τα κάγκελα τις λίγες φορές που χρησιμοποιήθηκαν, λόγω της μη στέρεης βάσης τους έπεφταν.

Αυτά τα κάγκελα, που θα έπρεπε να έχουν αποθηκευτεί και για να προστατευθούν από τη διάβρωση, από οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια (αποτελούν δημόσια περιουσία), και για να μη δημιουργούν εικόνα ρύπανσης στο χώρο του λιμανιού, είναι "παρατημένα" εκεί.

Η ευθύνη, ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, στην ιδιοκτησία του οποίου και ανήκουν μαζί με τις κάμερες και το φυλάκιο, που είναι τα υλικά που αγοράστηκαν για την εφαρμογή του Κώδικα (ISPS) και εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2012, περίοδο που έγινε και ο σχετικός έλεγχος από τους τροϊκανούς.

Εύλογα θα αναρωτηθείτε γιατί δεν αναζητούμε την ευθύνη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, στο οποίο και ανήκουν τα υλικά, αλλά από το δήμο.

Όταν ρωτήσαμε σχετικά το μέλος του Δ.Σ.-εκπρόσωπο του δήμου Αμοργού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, Μιχάλη Κωβαίο, με αφορμή ένα θέμα που αφορούσε την Αμοργό, μας πληροφόρησε ότι ως γνωστόν το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει ούτε μεταφορικό μέσον ούτε το προσωπικό και απευθύνθηκαν στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη μεταφορά των καγκέλων σε χώρο αποθήκευσης.

Σημειώνεται, ότι εκτός του γεγονότος ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο του οποίου άλλωστε ορίζει και το διοικητικό συμβούλιο, παράλληλα, μέσω της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δυο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου, αμείβει το δήμο για την καθαριότητα των χώρων αρμοδιότητάς του.



Παρ’ όλα αυτά, καμία επιμέλεια για να αποσυρθούν και να αποθηκευτούν τα κάγκελα, τα οποία επιπλέον μπορεί να αποτελέσουν αιτία τραυματισμού ή μόλυνσης από την εμφανή διάβρωση σε κάποιο παιδί που θα επιχειρούσε να "ασχοληθεί" ως παιχνίδι με αυτά.

Για ποιο νοικοκύρεμα μιλούν λοιπόν, όταν για ένα θέμα που δεν θα χρειαζόταν παρά ένα τέταρτο της ώρας να απασχοληθούν δυο εργαζόμενοι και να χρησιμοποιηθεί ένα όχημα, ουδείς μερίμνησε;

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 107


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.