Σίφνος: Χωρίς πλοία για τι τουρισμό μας μιλάνε;

Δημοσίευση: 20.11.2013, 22:13
Τελευταία Ενημέρωση: 20.11.2013, 22:34

Μέσω της εφ. «Ναυτεμπορικής» ενημερωθήκαμε ότι τελικά ενδιαφέρον για την άγονη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων έδειξε και πάλι η κοινοπραξία ΑΝΕΖ – Ventouris Sea Lines. Τελικά, θ’αλλάξει τίποτα σ’αυτό τον τόπο;

Και οι επιχειρηματίες του τουρισμού, αλλά και ο κόσμος είναι τελείως απογοητευμένοι στο νησί.

Οι επιχειρηματίες, ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού,οι οποίοι ζητάνε από τώρα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για να προχωρήσουνε εν συνεχεία σε κρατήσεις καταλυμάτων, προσπαθώντας να κερδίσουν χρήματα για τις διακοπές τους, μέσω της εξασφάλισης εισιτηρίων χαμηλών αεροπορικών ναύλων.

Και για την αναλυτικότερη παρουσίαση του προβλήματος η κατάσταση έχει ως εξής:

  • Η εταιρεία Aegean Speed Lines έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγιά της για τη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων με το Speedrunner3, έλα όμως που οι περισσότεροι, αλλοδαποί πλέον επισκέπτες του νησιού μας, προτιμούν να ταξιδεύουν με συμβατικά πλοία λόγω μικρότερου κόστους εισιτηρίων;
  • Η κοινοπραξία ΑΝΕΖ – Ventouris Sea Lines, ένας Θεός ξέρει πότε πάλι θα ανακοινώσει δρομολόγια και κατά πόσο και με τι καθυστερήσεις θα τα τηρεί. Τα σχετικά ευτράπελα που ζήσαμε την περασμένη τουριστική περίοδο, συνεχίζουν ακόμη και τώρα. Σήμερα Τετάρτη π.χ. πλοίο δεν ήρθε στο νησί της Σίφνου, λόγω επίσχεσης εργασίας του πληρώματος…
  • Η ενδοκυκλαδική για εμάς NEL Lines μία απ’τα ίδια! Διακοπές δρομολογίων λόγω συντήρησης πλοίου, τροποποιήσεις δρομολογίων κλπ. Το μόνο καλό ότι αυτή τη χρονιά θα περνάει από τη Σίφνο, εκτός απροόπτων, Τρίτη, Πέμπτη & Κυριακή.
  • To SeaJet2 του Ηλιόπουλου πάλι, ανακοίνωσε τα δρομολόγιά του για το 2014, αλλά η Σίφνος είναι εκτός προγράμματος Ιούλιο και Αύγουστο!

Δηλαδή τους 2 μήνες της υψηλής περιόδου προς το παρόν, καμία ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από & προς Σαντορίνη και Μύκονο. Προορισμούς για τους οποίους ενδιαφέρονται οι επισκέπτες του νησιού μας λόγω του ότι κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια αποφεύγουν να έρχονται μέσω Αθηνών, επιλέγοντας περιφερειακά αεροδρόμια. Αυτά μέσες άκρες, όσον αφορά τους επιχειρηματίες…

Όσο για τους κατοίκους της Σίφνου; Εκτός τουριστικής περιόδου είναι αφημένοι από την Πολιτεία στο έλεος του Θεού και του κάθε πλοιοκτήτη, που μια εκτελεί, μία δεν εκτελεί, για τους χ – ψ λόγους δρομολόγιο, που αναχωρεί με μεγάλες καθυστερήσεις, που ο κοσμάκης φοβάται να ταξιδέψει και αρκετές φορές φροντίζει να πάει Πειραιά χρησιμοποιώντας το ενδοκυκλαδικό για να φτάσει στον τελικό του προορισμό μέσω άλλων νησιών και γραμμών (π.χ. Σίφνο-Σύρο & Σύρο-Πειραιά) και που τη σημερινή εποχή συνεχίζει να έχει στη γραμμή πλοίο, που αν μη τι άλλο, μέσω της δυσοσμίας του διαφημίζει ανάλογα και την ελληνική ναυτιλία στους επισκέπτες της χώρας μας!

Η δε Πολιτεία, τα γνωρίζει όλα αυτά, εδώ και χρόνια. Και το μόνο που κάνει είναι να παρατηρεί και να δίνει φρούδες ελπίδες σε Δημάρχους και πολίτες!

Μία Πολιτεία, που αφενός γνωρίζει ότι ο Τουρισμός είναι από τις ελάχιστες πηγές εσόδων της και μέσω των ελαχίστων δυνάμεών της πλέον προσπαθεί να διαφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό, αφετέρου δε, συνεχίζει να έχει «ασύνδετα» δύο αλληλοεξαρτώμενα Υπουργεία. Αυτά του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου Τουρισμού!

Και σκεφτείτε ότι μιλάμε για Κυκλάδες. Για Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Για τη φετινή πρωταθλήτρια του Ελληνικού Τουρισμού βάσει έρευνας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας!

Και ύστερα κάποιοι θέλουν να μας μιλάνε για ανάπτυξη…

πηγή:Σιφναϊκό Φως

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 63


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.