Έφυγε ο Φάνης Γαβαλάς

Δημοσίευση: 23.01.2011, 14:13
Τελευταία Ενημέρωση: 27.01.2011, 14:02

Ο Φάνης Γαβαλάς, έφυγε από κοντά μας, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου το βράδυ, πλήρης ημερών, ενώ βρισκόταν στο πολυαγαπημένο του νησί την Ηρακλειά, που υπηρέτησε συνεχώς την τελευταία εικοσαετία. Μέχρι και πριν λίγο μόλις καιρό, αφού η θητεία του ως πρόεδρος της Ηρακλειάς ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2010, μαχόταν με την ίδια πάντα δυναμική για την πρόοδο της αγαπημένης του Ηρακλειάς, που για εκείνον ήταν το κέντρο του κόσμου. Μεγάλη συγκίνηση διακατέχει από τη στιγμή της θλιβερής είδησης του θανάτου του όλους όσοι γνώρισαν έστω και για λίγο το Φάνη Γαβαλά. Η κηδεία του, έγινε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στην Ηρακλειά. Ψηφίσματα, εξέδωσαν, το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η ΤΕΔΚ Κυκλάδων.

Ο Φάνης Γαβαλάς είχε τιμηθεί και στο παρελθόν από την Τ.Ε.Δ.Κ. Κυκλάδων και τον Ιούνιο του 2010 στην τελευταία συνάντηση Επάρχων στη Νάξο για την πολύχρονη ενασχόληση και προσφορά του στην αυτοδιοίκηση. Και οι δυο εκδηλώσεις είχαν γίνει στη Νάξο, στο Δημοτικό Θέατρο "Ι. Καμπανέλλης". Η Naxos News, φιλοξενεί στις "Συνεντεύξεις", τη γεμάτη συγκίνηση ομιλία του αμέσως μετά την τιμητική διάκριση που του έγινε τον Ιούνιο του 2010..



Γλυκύς, πράος, αλλά παράλληλα μαχητικός, διεκδικούσε συνεχώς, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών και των Μικρών Κυκλάδων γενικότερα. Ήταν άλλωστε ένας από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης του Συνδέσμου των Μικρών Κυκλάδων με στόχο να γίνει πιο δυνατή η φωνή των μικρών νησιών.
Είχε συμμετάσχει, διεκδικώντας πάντα δυναμικά, σε πολλά θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης.

Επίσης, είχε τιμηθεί  από τον πρόεδρο του ΕΣΙΦΜΕΑ ως ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής.



Το τιμήσεως τεκμήριον, ανέγραφε "…στους πρωτεργάτες της συλλογικής υπόστασης των Ελλήνων Εκπαιδευτικών Φροντιστών…" 
Ο Φάνης Γαβαλάς μιλούσε και γι αυτή τη δραστηριότητα που είχε στο παρελθόν ως επαγγελματίας και συνδικαλιστής  με ιδιαίτερη συγκίνηση για τη συλλογική  διαδρομή του, δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο το κλίμα της εποχής του και τους αγώνες των εκπαιδευτικών φροντιστών. 

Στην κηδεία του παρέστη για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο αρμόδιος για την Ηρακλειά αντιδήμαρχος, Μανόλης Πολυκρέτης.

Ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
 ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                           Νάξος, 23-01-2011 
  
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο άκουσμα του θανάτου του επί σειρά ετών Προέδρου της Κοινότητας Ηρακλειάς και αγωνιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Θεοφάνη Γαβαλά, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα: 
1)Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος. 
2) Να παραστούν μέλη του στην εξόδιο ακολουθία.
3) Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο, και στο κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλειάς κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
4)Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.
5) Να επιδοθεί το παρόν στην οικογένεια του θανόντος.
 
 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
                 Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
ΤΟΠΙΚΗ ΈΝΩΣΗ
ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ 
 
Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Φάνη Γαβαλά πρώην Κοινοτάρχη της Ηρακλειάς.
Ο Φάνης Γαβαλάς υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο των Κυκλάδων. Ο εκλιπών υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσφέροντας τις σημαντικές του υπηρεσίες στην Ηρακλειά και στις Κυκλάδες.
Όλοι οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παλαιοί και νέοι, θα θυμόμαστε με αγάπη τον Φάνη Γαβαλά. 
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, στους οποίους θα σταλεί το παρόν ψήφισμα και θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ Τ.Ε.Δ.Κ. ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΚΑΒΑΛΛΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
 


Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Βουλευτή Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΤΑΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
ΦΑΝΗ ΓΑΒΑΛΑ                           

«Από χθες οι Κυκλάδες είναι φτωχότερες. 

Έφυγε από κοντά μας, πλήρης ημερών, ο ακάματος οραματιστής, τελευταίος πρόεδρος της Ηρακλειάς, Φάνης Γαβαλάς.
Υπηρέτησε με αυταπάρνηση το νησί και τους συμπατριώτες του, σε καιρούς δύσκολους και συνθήκες αντίξοες. Για είκοσι ολόκληρα χρόνια, έδινε καθημερινά τη μάχη αναδεικνύοντας τα προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας του και αναζητώντας λύσεις.
Η μεγάλη του αγάπη για την Ηρακλειά, αποτυπώνεται στο σημαντικό έργο που άφησε πίσω του.  
Ο Φάνης Γαβαλάς, θα παραμένει για μένα πάντα πρότυπο ανθρώπου, που αγωνίστηκε με ανιδιοτέλεια, για να υπηρετήσει αξίες προσφοράς για το συνάνθρωπό και τον ευλογημένο τόπο του.
Η εικόνα του, να περιμένει καρτερικά στο απάνεμο λιμανάκι της μικρής Ηρακλειάς, τον κάθε επισκέπτη και φίλο του νησιού, θα μείνει αναλλοίωτη για πάντα μέσα μου.
Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για το θάνατό του και συλλυπούμαι τους οικείους του.
Καλό ταξίδι φίλε Φάνη
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ηρακλειώτικης γης που σε σκεπάζει και που τόσα μεγαλόψυχα της πρόσφερες».
 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Οι “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του ακαταμάχητου αγωνιστή της αυτοδιοίκησης Φάνη Γαβαλά.
Ο κυρ Φάνης αγωνίστηκε για πολλές δεκαετίες στο μετερίζι της αυτοδιοίκησης και για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας της Ηρακλειάς. Από τη θέση του προέδρου με τους ακαταπόνητους αγώνες του κατάφερε να είναι η μικρή Ηρακλειά πάντα στο προσκήνιο. Κόντρα σε χίλιες δυσκολίες και στην αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας, πραγματοποίησε σημαντικό έργο, με πενιχρά μέσα και χρήματα. Γι΄αυτό και όλη η κοινωνία, ανεξάρτητα πολιτικών απόψεων, αναγνώρισε την ανιδιοτελή προσφορά του. Στους δικούς του, αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες του Ηρακλειανούς, απευθύνουμε και πάλι τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
 
                      25/1/2011                                                               Νίκος Συρμαλένιος 
 

 
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
                                                  
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                
                                               ΑΝΔΡΟΣ 27/1/2011
 
Σε μια τόσο δύσκολη εποχή που σχεδόν τα πάντα μοιάζουν να χρειάζονται επανεκίνηση, τη ίδια στιγμή που απαιτείται να ξαναζωντανέψει η ελπίδα για να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα προβλήματα, κάποιοι άνθρωποι με το έργο τους, χρόνια τώρα, υπηρέτησαν με αυταπάρνηση τις ιδέες και τα οράματά τους. 
 
Ένας απ’αυτούς υπήρξε ο πρώην κοινοτάρχης της Ηρακλειάς Φάνης Γαβαλάς, που αποτέλεσε ξεχωριστή μορφή για την κοινωνία του μικρού αυτού νησιού, δίνοντας μάχες πολλές δεκαετίες, προκειμένου ο τόπος του να κρατηθεί ζωντανός! 
 
Ο Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός, ως μέλος της Τ.Ε.Δ.Κ, τον είχε τιμήσει και εκείνος έγκαιρα για την ανιδιοτέλεια και τη μαχητικότητα που επέδειξε για είκοσι συναπτά έτη! 
 
Ο Φάνης Γαβαλάς, έχοντας ως μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών και των Μικρών Κυκλάδων γενικότερα, ακούραστος στο μετερίζι της αυτοδιοίκησης, με πολύ δυνατό και συγκροτημένο λόγο, κατάφερε η μικρή Ηρακλειά του να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο.
 
Ο Δήμος Άνδρου εκφράζει τη βαθειά του οδύνη για το θάνατο του Φάνη Γαβαλά, που αποτελεί μεγάλη απώλεια για το σύνολο του Κυκλαδίτικου λαού. 
 
Το όραμα και η ανιδιοτέλειά του θα μας εμπνέει για πάντα.
 
  
 

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 56


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.