Πραξικοπηματική και φασιστική χαρακτηρίστηκε η διαδικασία ανακοίνωσης των προέδρων

Δημοσίευση: 06.01.2013, 21:49
Τελευταία Ενημέρωση: 06.01.2013, 23:14

Αιχμηρή ήταν η κριτική που έγινε για τον τρόπο και τη διαδικασία ανακοίνωσης των προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Κυριακή κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή προεδρείου και μελών δημοτικών επιτροπών. Πραξικοπηματική, χαρακτήρισε τη διαδικασία, ο κ. Βαρσαμάς Συμεώνογλου, που δήλωσε στο Naxos News, ότι παραμένει πρόεδρος της Δ.Κ. Νάξου μέχρι να λάβει σχετικό έγγραφο. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ν.Μαράκης, τη χαρακτήρισε, φασιστικού τύπου. Και στις δυο περιπτώσεις, έγινε επίκληση αφενός της μη έγγραφης ενημέρωσης των προέδρων και της μη πρόσκλησής τους να παραστούν στη συνεδρίαση, αλλά και του αποκλεισμού να διεξαχθεί συζήτηση μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Ο κ. Βαρσαμάς Συμεώνογλου θα περιμένει να παραλάβει εγγράφως την ανακοίνωση

Στο νησί της Νάξου ανακοινώθηκαν ως πρόεδροι:

Δημοτική Κοινότητα Νάξου: Σπύρος Παπαδόπουλος

Δημοτική Κοινότητα Απειράνθου: Γιάννης Ζαφείρης

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει του νόμου, από την 1η Ιανουαρίου, πρόεδροι είναι οι σύμβουλοι που πλειοψήφισαν κατά τις πρτοηγούμενες δημοτικές εκλογές και ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό που κέρδισε στις εκλογές, ενώ κατά την προηγούμενη διετία, οι πρόεδροι είχαν εκλεγεί από τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Διάβασε ΕΔΩ για την ανακοίνωση των προέδρων των Μικρών Κυκλάδων

Μιλώντας σχετικά στο Naxos News, ο κ. Βαρσαμάς Συμεώνογλου, επισήμανε, ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί κανονικά στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας, αφού όπως τονίζει, μια ανακοίνωση του δημάρχου, ότι πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου είναι πλέον ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, θεσμικά απαράδεκτο και πραξηκοπηματικό τον τρόπο που ακολουθήθηκε.

"Για να έχεις πρόσβαση σε ένα μηχάνημα ΑΤΜ πρέπει να έχεις κωδικό πρόσβασης, από ότι φαίνεται για κατοχυρωθείς ως πρόεδρος αρκεί να υπογράψεις άδεια ταφής;", λέει ακόμη ο κ. Συμεώνογλου, καυτηριάζοντας τη σπουδή της πλειοψηφίας να καλέσει τον κ. Σπύρο Παπαδόπουλο να υπογράψει την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, ως πρόεδρος της Νάξου δυο άδειες ταφής.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Βαρσαμάς Συμεώνογλου ήταν με ο πλειοψηφών σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Νάξου με το συνδυασμό του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού, όμως στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε με αποτλέλεσμα η δημοτική πλειοψηφία να θεωρεί ότι δεν μπορεί να είναι πλέον πρόεδρος.

Αντίθετα, ο κ. Συμεώνογλου, υποστηρίζει, ότι αφού ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό που πήρε τις δημοτικές εκλογές και παράλληλα και ο πλειοψηφών σύμβουλος, πρέπει να είναι και πάλι πρόεδρος της Δ.Κ. Νάξου. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Naxos News, τη Δευτέρα αναμένεται να αποσταλεί και εγγράφως η ανακοίνωση του δημάρχου για τους προέδρους, οπότε θα φανεί και αν οι αντιδράσεις που ήδη εκδηλώθηκαν και στις Μικρές Κυκλάδες θα συνεχιστούν υπό τη μορφή ενστάσεων στην ερμηνεία που έδωσε στις σχετικές διατάξεις η δημοτική διοίκηση.


Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 109


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.