"Η Αμοργός δεν κάνει άλλο υπομονή"

Δημοσίευση: 17.12.2010, 22:17
Τελευταία Ενημέρωση: 18.12.2010, 02:26

Μεγάλη επιτυχία, σημείωσε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στην Αμοργό. Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι είχαν καθολική συμμετοχή στην Παναμοργιανή απεργία, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι των Καταπόλων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε 10λεπτος συμβολικός αποκλεισμός από αλιευτικά καΐκια των κατοίκων, του Ε/Γ πλοίου “ΑΡΤΕΜΙΣ” το οποίο κατέπλευσε εκείνη την ώρα στο λιμάνι, Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτης Κωβαίος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, Ελευθέριος Συνοδινός, που μίλησαν στη συγκέντρωση, τόνισαν πως, "αν οι υποσχέσεις που πήραμε δεν τηρηθούν, ο αγώνας των κατοίκων της Αμοργού θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική δικαίωση".

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 
ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ
 
Αμοργός – Τ.Κ. 84008
 
ΤΗΛ: 2285073067
 
ΦΑΞ: 2285073077
 
ΑΜΟΡΓΟΣ 17/12/2010
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η σημερινή κινητοποίηση, που διοργάνωσε η συσταθείσα από τον Δήμο Αμοργού Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία και συμμετείχαν ενεργά όλοι οι φορείς του νησιού.
 
Καθολική ήταν η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών και των εργαζομένων στην ΠΑΝΑΜΟΡΓΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙ Α, όπως επίσης εξαιρετικά μαζική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι των Καταπόλων, με την συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων της Αμοργού.
 
Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε 10λεπτος συμβολικός αποκλεισμός από αλιευτικά καΐκια των κατοίκων, του Ε/Γ πλοίου “ΑΡΤΕΜΙΣ” το οποίο κατέπλευσε εκείνη την ώρα στο λιμάνι, 

 

Στην συνέχεια υπήρξε ομιλία του πρόεδρου της επιτροπής Αγώνα Κου Παναγιώτη Κωβαίου, που αναφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου και στο Ενημερωτικό Σημείωμα που απέστειλε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Κος Παναγιώτης Ρήγας, όπου μας πληροφορούσε πως το θέμα των Ιατρών Υπαίθρου λύνεται άμεσα την ερχόμενη εβδομάδα, πως είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη θέσεων ειδικοτήτων για το Κ.Υ. Αμοργού και πως στο Υπουργείο Υγείας καταβάλλει προσπάθειες για την δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος διακομιδών. Ακολούθησε ομιλία του Αντιδημάρχου Αμοργού Κου Ελευθέριου Συνοδινού, που αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που παίρναμε προεκλογικά, αλλά τώρα η κατάσταση πάει πλέον από το κακό στο χειρότερο και κάλεσε τα Κόμματα, τους Βουλευτές και τους Πολιτευτές Κυκλάδων να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.
 
Και οι δύο ομιλητές τόνισαν πως αν οι υποσχέσεις που πήραμε δεν τηρηθούν ο αγώνας των κατοίκων της Αμοργού θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική δικαίωση. 

 
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους στον Αγώνα των κατοίκων της Αμοργού, όπως και στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κον Τάσο Κουράκη και στους δύο Βουλευτές του ιδίου Κόμματος, Κους Θοδωρή Δρίτσα και Μιχάλη Κριτσωτάκη για την ερώτηση που έκαναν προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την στελέχωση του Κ.Υ. Αμοργού. Καθώς επίσης και στον Περιφερειακό Συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου», την υποψήφια Περιφερειάρχη Κα Λίλα Καφαντάρη και τον Περιφερειακό Συνδυασμό “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ” για το αμέριστο ενδιαφέρον που έδειξαν και για την στήριξη τους.

 
Τέλος έκλεισε ο χαρισματικός με τις ρίμες συμπατριώτης μας Κος Νικόλαος Θεολογίτης, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση της Υγείας στην Αμοργό με τον δικό του τρόπο.
 
 ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΟΔΙΟΥΣ ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ Η ΑΜΟΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΜΟΝΗ
 
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 91


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.