"Η προεκλογική τακτική της ατεκμηρίωτης σκανδαλολογίας, τελείωσε"

Δημοσίευση: 19.12.2011, 01:39
Τελευταία Ενημέρωση: 19.12.2011, 02:31

Την έκπληξή του δηλώνει ο πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας, Νικόλας Βασιλάκης για την αναφορά του αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Αργύρη Ανεβλαβή, ο οποίος στην ανακοίνωσή του για το χρέος που αποδίδει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο δήμο, σημειώνει " … να χυθεί άπλετο φως σ’ αυτήν την περίοδο κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας των δημοτικών μας πραγμάτων και να αναζητηθούν οι αρχιτέκτονες αυτής της πολιτικής…". Ο κ. Βασιλάκης, αφού επισημαίνει, ότι η διατύπωση της παραγράφου αυτής πιστεύει ότι ήταν αποτέλεσμα μικρόψυχων υπολογισμών και παραταξιακών σκοπιμοτήτων που δεν θα πρέπει να εκφράζουν τον υπογράφοντα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ως προϊστάμενος τότε του ΤΠκΔ και της ΔΟΥ γνωρίζει την αλήθεια, δηλώνει ότι εάν επιμείνουν στα όσα αναφέρουν, προκαλεί να κάνουν πράξη το διαχειριστικό έλεγχο που αφορά τη δική του περίοδο, διαφορετικά θα είναι κοινοί συκοφάντες. Ο πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας, επισημαίνει ακόμη. ότι αντί να ζητήσουν ως όφειλαν διαχειριστικό έλεγχο για το διαχειριστικό χάος του δήμου Δρυμαλίας της περιόδου 2007-2010, που όπως οι ίδιοι δήλωναν ήταν η αιτία της πολύμηνης καθυστέρησης του προϋπολογισμού 2011, τα "κουκούλωσαν" από κομματικό φιλότιμο και ζητούν να γίνει για τις προ εικοσαετίας κοινότητες...
Ο πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας, Νικόλας Βασιλάκης

 ΑΘΗΝΑ:  19-12-2011

 
ΠΡΟΣ: Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης
Η ανακοίνωση του κ. Νικόλα Βασιλάκη:

Βρέθηκαν τα …. λαμόγια των δημοτικών μας πραγμάτων
         
του Νικόλα  Βασιλάκη

Έκπληκτος διάβασα την τελευταία παράγραφο του από 15-12-2011 δελτίου τύπου του Δήμου σχετικά με απαίτηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού 2.778.501 €. Κατηγορούνται και εγκαλούνται οι πρώην πρόεδροι και δήμαρχοι Νάξου της περιόδου 1989-2003, μεταξύ των οποίων και εγώ και ζητείται, όπως γράφουν, « … να χυθεί άπλετο φως σ’ αυτήν την περίοδο κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας των δημοτικών μας πραγμάτων και να αναζητηθούν οι αρχιτέκτονες αυτής της πολιτικής…».

Το δελτίο αυτό δυστυχώς υπογράφεται από τον μετριοπαθή περί τα πολιτικά και γνώστη των διαχειριστικών των ΟΤΑ αντιδήμαρχο Αργύρη Ανεβλαβή. Η διατύπωση της παραγράφου αυτής πιστεύω ότι ήταν αποτέλεσμα μικρόψυχων υπολογισμών και παραταξιακών σκοπιμοτήτων που δεν θα πρέπει να εκφράζουν τον υπογράφοντα.  Όμως πέτυχαν να πέσει η λάσπη, να γίνει και ντόρος.

Τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης και τα λεγόμενα blogs, βρήκαν δουλειά και πολλά έχουν επιδοθεί σε ανεύθυνη κριτική, παραπληροφόρηση και λασπολογία. Μπροστά στην εξέλιξη αυτή και επειδή δεν  επιτρέπω σε κανένα να θέτει σε αμφισβήτηση το δημοκρατικό και διαφανή τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκα για δεκαέξι χρόνια τα οικονομικά της κοινότητας Φιλωτίου και του δήμου Δρυμαλίας, ερωτάται η δημοτική αρχή επί των παρακάτω:
 
* Πιστεύει ότι το ποσό που απαιτεί από το δήμο το ΤΠκΔ, προήλθε έστω και κατ΄ ελάχιστο, από τη δήθεν κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια με την οποία λειτουργούσαν,  όπως αναφέρεται στο δελτίο, οι πρόεδροι και δήμαρχοι της περιόδου εκείνης;
 
* Αν δεν το πιστεύει, προτίθεται να εκδώσει  άμεσα νεότερο δελτίο τύπου με το οποίο θα αποκαθίσταται η αλήθεια, την οποία πρέπει να γνωρίζουν, αφού σίγουρα την γνωρίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που διετέλεσε την επίμαχη περίοδο, Ελεγκτής οικονομικών ΟΤΑ, Προϊστάμενος ΤΠκΔ και Προϊστάμενος ΔΟΥ;     

Αν εμείνουν στο περιεχόμενο της τελευταίας παραγράφου του δελτίου τύπου, τους προκαλώ να  κάνουν πράξη το διαχειριστικό έλεγχο, που αφορά την δική μου περίοδο και να μη μείνουν στα λόγια, διαφορετικά θα είναι κοινοί συκοφάντες, κατώτεροι του αξιώματος τους και της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Η προεκλογική τακτική της ατεκμηρίωτης σκανδαλολογίας, με την αβάντα των μέσων ενημέρωσης, που προέβαλαν μόνο τα αρνητικά του δήμου Νάξου, τα οποία ήταν ασήμαντα συγκρίνοντας τα με τα όσα σημαντικά συνέβαιναν στο δήμο Δρυμαλίας την ίδια περίοδο, τελείωσε.

Η πολύμηνη καθυστέρηση σύνταξης του προϋπολογισμού του 2011 οφειλόταν, όπως και οι ίδιοι δήλωναν, στο διαχειριστικό χάος και τις οικονομικές εκκρεμότητες και ατασθαλίες του δήμου Δρυμαλίας, της περιόδου 2007-2010 και όχι του δήμου Νάξου. Αντί λοιπόν να ζητήσουν, ως όφειλαν,  το διαχειριστικό έλεγχο που σήμερα ζητούν για τις προ εικοσαετίας κοινότητες, σιώπησαν για να τα κουκουλώσουν.

Και τα κουκούλωσαν από κομματικό φιλότιμο, επειδή για ορισμένους η ηθική έχει χρώμα και γι’ αυτό έπρεπε να «προστατευθούν» οι ομοϊδεάτες τους πρωταγωνιστές του τότε δήμου Δρυμαλίας και σημερινοί συνεργάτες τους στον νέο δήμο.

Συμβιβαστήκαν, βρίσκοντας τα μεταξύ τους, παρακρατώντας ως αντάλλαγμα από τα χωριά της Δρυμαλίας τα υπόλοιπα ποσά τους από τη ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών, χωρίς γι’ αυτό να αντιδράσει κανένας σύμβουλος της πλειοψηφίας. Μέρος από τα ποσά αυτά σπαταλούν σήμερα για να εξοφλήσουν παράνομες οικονομικές εκκρεμότητες του πρ. δήμου Δρυμαλίας.  

Πίστευα και πιστεύω ότι οι όποιες διαφορές περί τα δημοτικά πράγματα, δεν πρέπει να επιλύονται με διοικητικά ή δικαστικά μέσα. Για τον λόγο αυτό απέφυγα για χρόνια, καίτοι προκαλούμενος, να προσφύγω σε τέτοιας μορφής διαδικασίες. Το έπραξα δικαστικώς και δικαιώθηκα, μόνο όταν κατηγορήθηκα για θέματα οικονομικής διαχείρισης, από τον σημερινό αντιδήμαρχο τους Απ. Ψαρρά.

Επειδή το δελτίο τύπου του δήμου, όπως και τα συνεχή για το πρόσωπο μου δημοσιεύματα-χυδαιογραφήματα,  του στελέχους του δήμου Α.Ψ, αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα αρνητικά για το πρόσωπο μου, πάνω σε  θέματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, θα περιμένω μήπως υπάρξει επανατοποθέτηση της δημοτικής αρχής επί του θέματος αυτού, διαφορετικά θα ενεργήσω ανάλογα.  
 
 
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δήμαρχο και Δημοτικούς  Συμβούλους του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 60


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.